אודות עוגן

קבוצת עוגן היא קבוצה פיננסית-חברתית ללא כוונת רווח, השואפת להביא רמה חדשה של הוגנות ושוויון הזדמנויות במגזר הפיננסי באמצעות הנגשת אשראי, ליווי פיננסי ומנטורינג לישראלים הרבים המתמודדים עם פערים ומכשולים.

ב 2022 לקבוצת עוגן תיק אשראי ע"ס כ 500 מיליון ₪ והיא מספקת אשראי נגיש ונוח לאוכלוסיות בישראל שמתקשות להשיג אשראי בתנאים הוגנים או בכלל,
ובהן יחידים ומשפחות בעלי הכנסה נמוכה, זוגות בדרכם לרכישת דירתם הראשונה, עסקים זעירים וקטנים ומוסדות ללא כוונת רווח (מלכ”רים).

קבוצת עוגן נמצאת בשנים האחרונות בצמיחה מהירה. בעוד בשנים לפני מגפת הקורונה העניקה הקבוצה בממוצע כ 70 מיליון ₪ בשנה באשראי, בשנת 2021 העניקה 200 מיליון ובשנת 2022 תעניק 300 מיליון באשראי למשקי בית, עסקים קטנים ומלכ"רים. מאז היווסדה ב-1990 העניקה עוגן מעל 70,000 הלוואות בהיקף של כמעט 2 מיליארד ₪. להלוואות שניתנו מאז הקמתה ולמרות התמקדותה באוכלוסיות מסורבות אשראי, עוגן מציגה עד כה חובות אבודים (דיפולט) בשיעור של 0.7% בלבד (רמה דומה לדיפולט במערכת הבנקאית).

קבוצת עוגן אינה מסתפקת במתן האשראי ומשלימה את ההלוואות הניתנות ללקוחותיה בליווי פיננסי ובמנטורינג אשר יסייעו למשקי בית, עסקים ומלכ"רים לצלוח מציאות כלכלית מאתגרת ויבטיחו שהאשראי ישנה את מצבם לחיוב ולא יתווסף לאשראי שלילי שניתן להם בעבר.

בניגוד להליך החיתום של הבנקים אשר בוחן את הסיכון והרווח לבנק, הליך החיתום בעוגן בוחן אם האשראי יוכל לסייע למשק הבית והעסק הקטן לצמוח ולשנות את מצבו הכלכלי. הסיוע שמעניקה עוגן נסמך על יכולותיה לגייס מקורות הון, וזאת הן באמצעות גיוס תרומות מגופים פילנטרופים והן באמצעות גיוס השקעות אימפקט המעניקות למשקיעים תשואה כלכלית לצד התשואה החברתית.

מבנה הארגון

עוגן היא קבוצה של שישה גופים ייחודיים וחלוציים בתחום האשראי החברתי ואספקת שירותי ליווי ומנטורינג.


קבוצת עוגן כוללת חמישה ארגונים:

עוגן – קרן להלוואות ללא ריבית – עמותה אשר נוסדה ב 1990, ע"י פרופ' אליעזר יפה ז"ל ועד 2018 נקראה “האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA)". הקרן היא הארגון היהודי הגדול בעולם להלוואות ללא ריבית. בקרן יש כיום כ- 185 מיליון ₪, אשר גויסו מאלפי תורמים ברחבי העולם. עד כה העניקה הקרן כ- 65,000 הלוואות בסכום של למעלה מ 1.3 מיליארד ₪ שכן החזרי ההלוואות ניתנים כהלוואות חדשות ללווים נוספים במחזוריות שמאפשרת נתינה לאורך שנים. להלוואות שניתנו עד כה יש חובות אבודים (דיפולט) בשיעור של 0.7% בלבד. כיום, לאחר התרחבות קבוצת עוגן לכיוונים נוספים בשנתיים האחרונות, ממוקדת עוגן- הקרן להלוואות ללא ריבית בסיוע למשקי בית במצבי מצוקה ושואפת להגדיל את היקף הסיוע שלה בהלוואות לשיקום כלכלי, הכוללות לצדן ליווי פיננסי או הכשרה תעסוקתית, הלוואות אשר תבאנה שינוי משמעותי ומהותי בחייהם הכלכליים של הלווים.

עוגן – קרן להלוואות חברתיות – חברה לתועלת הציבור (חל"צ) שהמקורות לפעילותה הם תורמים ומשקיעי אימפקט בישראל וברחבי העולם. לאחר קבלת רישיון נותן אשראי מורחב מרשות שוק ההון לקראת סוף 2019, החלה פעילות הקרן ב 1.1.2020 עם הון של למעלה מ 150 מיליון ₪. בשלב ראשון מנגישה הקרן אשראי זמין בריבית נמוכה וחברתית לעסקים זעירים וקטנים, וכן הלוואות למלכ"רים אשר זקוקים לגישור תזרימי או לסיוע במשבר שפקד אותם. עוגן – קרן להלוואות חברתיות" נמצאת בתהליך מול בנק ישראל לקבלת רישיון בנקאי, ולהקמת בנק חברתי, הבנק הראשון בישראל ובין היחידים בעולם כולו, שיהיה ללא כוונת רווח. עוגן , על כל מרכיביו, מתנהל בשקיפות, בעלויות תפעול נמוכות העומדות על 2% ובאופן מקצועי ואחראי, כפי שמעיד שיעור החוב האבוד הנמוך שלו, העומד על 0.7% לאורך כל שנות קיומו.

קרן-שמש – חברה לתועלת הציבור (חל"צ) אשר מפעילה מערך מנטורים שמונה יותר מ- 600 אנשי ונשות עסקים ומנהלים בכירים ומנוסים במשק הישראלי, אשר פועלים בהתנדבות ומסייעים בכל שנה למאות יזמים להקים ולנהל עסק רווחי משלהם או לשקם עסק קיים שנקלע למשבר. ב 2020, עקב משבר הקורנה, הקימה קרן שמש בשיתוף הסוכנות היהודית ו- IVN, תוכנית מנטורינג המיועדת למלכ"רים , זאת במטרה לסייע למגזר השלישי בישראל להתמודד עם האתגרים הפיננסים החדשים.

עוגן לבית – תכנית ייעוץ וליווי מקצועי ללא עלות, במימון תורמים, שמסייעת למשפחות בפריפריה החברתית והכלכלית למצוא דרך להתנהלות כלכלית שתאפשר להם רכישת דירתם הראשונה, באמצעות הכוונה והענקת כלים פיננסיים לחיים. ב 2020, עקב משבר הקורונה, הקימה עוגן לבית תכנית שתסייע לכלל הלווים של עוגן לשפר את תכנונם והתנהלותם הפיננסית בצל המשבר, ובכך לאפשר להם להתאים את התנהלותם למצב שנוצר ולהימנע מהתדרדרות כלכלית.

Spark IL – פלטפורמת P2P (עמית לעמית) ללא כוונת רווח, אשר מספקת מקום מפגש מקוון המאפשר למשקיעים חברתיים צעירים מכל רחבי העולם להעניק הלוואות-זעירות (מיקרו-הלוואות) ללא ריבית ליזמים שנמצאים בפריפריה הגיאוגרפית והסוציו-אקונומית של מדינת ישראל. Spark IL הוקמה כחל"צ בשיתוף הסוכנות היהודית והחלה לפעול ביוני 2022.

האג"ח של קבוצת עוגן

בתחילת 2022 הובילה עוגן מהלך פיננסי-חברתי ראשון מסוגו בישראל והשלימה סבב גיוס ראשון ע"ס 50 מיליון ש"ח של אג"ח ESG מגובה אשראי בשכבות מימון. בגיוס השתתפו גופים מוסדיים מובילים לצד משקיעי אימפקט פרטיים. לראשונה בישראל השקיעו גופים מוסדיים השקעת אימפקט מסוג זה בכלל ובמלכ"ר בפרט.

לקראת סבב גיוס האג"ח השניה של קבוצת עוגן ע"ס 150 מיליון ₪, שיתנהל ברבעון האחרון של 2022, פנתה עוגן לקבלת דירוג לאג"ח וקיבלה מחברת מידרוג רמת דירוג אינדיקטיבי AA לשכבה הבכירה של האג"ח. דירוג זה מעיד על האיכות ורמת הסיכון הנמוכה של האג"ח של עוגן למשקיעים.

הועד המנהל: עוגן - קרן להלוואות חברתיות (חל"צ)

עו״ד אופיר עוזרי
עורך דין ונוטריון, יו"ר עוגן

אופיר הוא עורך דין ונוטריון ובעלים של משרד עורכי דין בירושלים העוסק בתחומי התכנון והבניה, מקרקעין, וכן ליטיגציה אזרחית ומסחרית.
בעבר כיהן כסגן ראש המועצה המקומית הר אדר, כחבר הועדה המקומית לתכנון והבניה וכיו”ר ועדת פיתוח במועצה. אופיר היה חבר הועד המנהל של האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית מתחילת 2008 ובהמשך מונה לסגן יו”ר וב- 2015 ליו”ר.
היום, הוא מכהן כיו”ר קבוצת עוגן, לרבות "עוגן – הקרן להלוואות ללא ריבית" ו- "עוגן – הקרן להלוואות חברתיות" שתהפוך לבנק החברתי הראשון בישראל.

אופיר בעל תארי בוגר במדעי החברה (B.A), בכלכלה ולימודים משלימים, מהאוניברסיטה העברית בירושלים ובוגר במשפטים (LL.B) מבית הספר למשפטים של המכללה למנהל. הוא חבר לשכת עורכי הדין בישראל ובעל רישיון של נוטריון.

בועז רעם
איש עסקים ויזם חברתי, דירקטור בג'נרל מילס

בועז הוא איש עסקים ויזם חברתי. הוא מכהן כדירקטור בג'נרל מילס (ישראל) ונמנה בין מייסדיה, ובבורד של וולטה בלטינג טכנולוג'י.

כמשקיע חברתי פעיל, בועז יסד ומכהן כיו"ר של שותפי ניפטי ישראל (רשת ללימוד יזמות עסקית). מטרת הארגון היא לתמוך וללמד יזמות עסקית בקרב בני נוער בסיכון. הוא חבר בבורד של הג'וינט העולמי ועומד בראשות הוועדה להשקעות חברתיות – עסקיות. בועז חבר ברשת התורמים הישראלית (JFN).

ולשעבר חבר ועד בוועידת ניו ג'רזי – ישראל. הוא גם חבר בפרויקט "יכולים נותנים – היוזמה לקידום הנתינה הפרטית בישראל. במסגרת פעילותו בתחום השקעות האימפקט, בועז משקיע באג"ח חברתי במסגרת ארגון Social Finance Israel. במסגרת זו סייע בגיוס 20 מיליון ש"ח למימון טיפול ניסיוני לסוכרת.

בועז שירת בחיל המודיעין ובוגר אוניברסיטת קולומביה בניו יורק.

עו"ד דליה טל
יועצת לפירמה מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות'

דליה היא יועצת לפירמה מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות' – משרד עורכי דין. היא ידועה כעורכת הדין המובילה בישראל בתחום הבנקאות והיא יועצת למחלקת הבנקאות והמימון של המשרד. דליה מייצגת לקוחות בעניינים הקשורים לבנקאות, שירותים פיננסיים, שוקי הון, ממשל תאגידי, דיני ניירות ערך, מסגרות אשראי ועניינים רגולטוריים נלווים. דליה מתמחה בעיקר בתחום המסחרי והיא בעלת ניסיון רב בליווי עסקאות מורכבות כגון מיזוגים ורכישות, הפרטת בנקים וגופים ממשלתיים, פיצולים והצעות רכש. דליה מתמחה גם בממשל תאגידי וברגולציה הקשורה לכך והיא בעלת ניסיון עשיר בייצוג לקוחות מול בנק ישראל, משרד האוצר, הממונה על הביטוח והרשות לניירות ערך. בין לקוחותיה הבולטים של דליה ניתן למנות את המוסדות הפיננסיים הגדולים בישראל, בעלי שליטה בבנקים וחברות ביטוח ולקוחות פרטיים. דליה כיהנה למעלה מ-25 שנה כיועצת המשפטית החיצונית של דירקטוריון בנק לאומי.

כמו כן, דליה העבירה הרצאות במשך שנים רבות בתחומי התמחותה, לרבות בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ת"א, במכון להשתלמות עורכי דין ועוד, בנושאים הקשורים למשפט מסחרי, כגון בנקאות, מימון, מיזוגים, ממשל תאגידי ואכיפה מנהלית.

טרם המיזוג שיצר את משרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל, הייתה דליה שותפה מייסדת במשרד קנטור, אלחנני, טל ושות'.

דניאל רקנאטי
מייסד ומנכ"ל חברת Rhodium

דניאל הוא מייסד ומנכ"ל חברת Rhodium, חברה פרטית לניהול השקעות בעלת תיק מגוון הכולל כמה מהחברות המבטיחות בישראל ובארה"ב. כיזם ומשקיע הוא תומך ומעודד השקעות מתחומים שונים ביניהם פינטק, פודטק, סייבר, בינה מלאכותית, מדיה דיגיטלית, מסחר אלקטרוני, רכב ומובייל. הוא נהנה לעבוד עם יזמים וחברות בתחילת הדרך ומסייע להן לממש את הפוטנציאל העסקי שלהן ביניהן:  Face.com (שנרכשה ע"י פייסבוק), YotpoStoredotHopstop (אפל), Rounds (Kik), Zooz (PayU), Hexatier (Huawei) ו-Compass (Sage).

במשך למעלה משני עשורים, דניאל מעורב ופעיל באופן הדוק בהקמת מגוון ארגונים חברתיים וקהילתיים שונים על מנת להאיץ את ההשפעה החברתית באמצעות טכנולוגיה. דניאל חבר דירקטוריון קרן יהל, ע"ש יהודה ליאון רקנאטי ז"ל, אשר פועלת לצמצום פערים בחברה הישראלית, בתחומי החינוך, הרווחה, הבריאות, התרבות וסיוע לזולת.

דניאל הוא אחד ממייסדי עמותת "תפוח" (Appleseeds Academy) הפועלת ליצירת שיוון דיגיטלי בישראל ו-Skills, מיזם חברתי שמעניק חינוך טכנולוגי נגיש בשיתוף פעולה עם חברות טכנולוגיה המובילות במשק. בנוסף, משמש גם כחבר במועצת המנהלים של המוזיאון הלאומי למדע וטכנולוגיה (מדעטק).

דניאל הוא בעל תואר BA ותואר LLB מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, חבר בארגונים שונים כגון YPO ו- JFN ומתגורר בתל אביב עם אשתו ושני בניהם. דניאל אוהב להתוודע לעולמות חדשים ומרותק מהדרך שבה טכנולוגיות חדשות יכולות לשפר את חיינו.

טל שלסקי
מומחה בתחומים רבים בעולם הבנקאות.

טל הוא מומחה בתחומים רבים בעולם הבנקאות. בשנים האחרונות ניהל מספר אגפים בבנק הפועלים, כולל הפעילות הדיגיטלית והחוץ בנקאית של הבנק, שכללה מאות עובדים.

טל החזיק במגוון תפקידי ניהול בכירים ובהם הובלה של התוכנית למובילות טכנולוגית עסקית, האגף לבנקאות ישירה, מטה חטיבת השווקים הפיננסיים, תוכנית ה-CRM, פרוייקט DWH ומספר תפקידי ניהול וייעוץ באגף ניירות ערך.

טל מתמחה באסטרטגיה עסקית, ניהול שינויים, ניתוח מידע, בנקאות חברתית, תשלומים דיגיטליים ומודלים של ניהול קשרי לקוחות.

בעבר היה טל דירקטור וחבר וועדת ההשקעות בחברת קרנות הנאמנות של בנק אוצר החייל, כמו כן הרצה במרכז ללימודי תעודה של אונ' בר אילן, כתב את מדור שווקים פיננסיים בעיתון גלובס וכיהן כמג"ד במילואים.

כיום נותן טל שירותי ייעוץ לחברות פיננסיות ולסטרטאפים בתחום הטכנולוגיות הפיננסיות (Fin-Tech).

טל בעל תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון וחשבונאות מאוניברסיטת תל אביב, וכן יועץ השקעות מורשה מטעם הרשות לניירות ערך.

יאיר כהן
בעלי חברת הנדל"ן אבני דרך

יאיר הוא בעלי חברת הנדל"ן אבני דרך, העוסקת בייזום ובביצוע פרויקטים נדל"ניים ברחבי הארץ. אבני דרך הוקמה בשנת 2009 ע"י יאיר. בשנותיה הראשונות עסקה החברה בליווי משפחות לרכישת דירתם הראשונה, בתיווך ובניהול נכסים. עם השנים נכנסה אבני דרך לפעילות יזמית ולתחום הביצוע של פרויקטי בניה ברחבי הארץ. בשנת 2019 ישנן קרוב ל 2000 דירות בתכנון ובביצוע של אבני דרך, רבות מהן במסגרת מחיר למשתכן.

במסגרת הקמת גרעין תורני-חברתי ברמת השרון בשנת 2005, הצטרף יאיר לעמותת פעמונים כיועץ ומלווה פיננסי של משפחות ובמהרה קודם למשרה ניהולית. במסגרת פעילותו בפעמונים העניק ליווי למאות משפחות.

מתוך ראיה חברתית-כלכלית, יזם יאיר בשנת 2012 יחד עם הרב עמיצור אריאל את עמותת "אחים לבית" במטרה להעניק ליווי למשקי בית בדרך לדירתם הראשונה. בשנת 2017 התמזגה פעילות אחים לבית עם עוגן ונוסד פרויקט "עוגן לבית". כיום משמש יאיר כיו"ר ועדת ההיגוי של עוגן לבית.

בנוסף, במסגרת פעילותו החברתית והפילנתרופית, עסק יאיר ומימן בשנים האחרונות בניית תוכניות להקמת בנק חברתי בישראל ואת הקמת המכון לכלכלה יהודית.

לינדה בן שושן
אשת עסקים ישראלית

לינדה היא אשת עסקים ישראלית. שותפה בקרן ההשקעות הפרטית "פורמה" המשקיעה בנדל"ן באירופה. דירקטורית ב"תרו תעשייה רוקחית", ב"אנרג'יקס-אנרגיות מתחדשות" , בMRR Thirteen Limited , דירקטורית ויו"ר ועדת ההשקעות במספר קופות גמל וקרנות השתלמות ומכהנת כחברת הוועד המנהל של האגודה לקידום החינוך בתל אביב, עמותה שפועלת ליצור מציאות חדשה עבור אלפי ילדים מיפו, דרום תל אביב ובת ים.

לינדה כיהנה במשרד האוצר כסגנית בכירה לממונה על שוק ההון ביטוח וחסכון וכקונסול כלכלי בדרום מערב ארה"ב  ובמגוון רחב של תפקידים בבנק דיסקונט , ביניהם מנכ"לית "דיסקונט ניהול קופות גמל", וסמנכ"לית בכירה ומנהלת החטיבה לנכסי לקוחות וחברת דירקטוריון הבנק . בנוסף היא הייתה בדירקטוריון הבורסה לניירות ערך בתל אביב.

כמו כן, היא הייתה חברה בוועדת לובצקי לקביעת אמות מידה לחלוקת כספי הטוטו לגופי הספורט בישראל.

בן שושן היא בעלת תואר ראשון בכלכלה וסוציולוגיה ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון ובנקאות מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

הועד המנהל: עוגן - קרן להלוואות ללא ריבית (ע"ר)

עו״ד אופיר עוזרי
עורך דין ונוטריון, יו"ר עוגן

אופיר הוא עורך דין ונוטריון ובעלים של משרד עורכי דין בירושלים העוסק בתחומי התכנון והבניה, מקרקעין, וכן ליטיגציה אזרחית ומסחרית.

בעבר כיהן כסגן ראש המועצה המקומית הר אדר, כחבר הועדה המקומית לתכנון והבניה וכיו"ר ועדת פיתוח במועצה.

אופיר היה חבר הועד המנהל של האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית מתחילת 2008 ובהמשך מונה לסגן יו"ר וב- 2015 ליו"ר.

היום, הוא מכהן כיו"ר של קבוצת עוגן כולה, לרבות "עוגן – הקרן להלוואות ללא ריבית" ו- "עוגן – הקרן להלוואות חברתיות" שתהפוך לבנק החברתי הראשון בישראל.

אופיר בעל תארי בוגר במדעי החברה (B.A), בכלכלה ולימודים משלימים, מהאוניברסיטה העברית בירושלים ובוגר במשפטים (LL.B) מבית הספר למשפטים של המכללה למנהל. הוא חבר לשכת עורכי הדין בישראל ובעל רישיון של נוטריון.

ג'וזיה רוטנברג
משקיע ויועץ בשווקים בינלאומיים

ג'וזיה רוטנברג עובד כמשקיע ושימש כיועץ בשוקקים בינלאומיים תוך התמחות בחברות עם בעיות נזילות. היה שותף בחברת השקעות בינלאומיות ובמסגרת זו היה אחראי על פעילות החברה באירופה במשך עשור כולל השקעות של מעל שני מיליון דולר, והקים את פעילותיה בארץ ובלונדון. ג'וזיה חבר בוועד המנהל של בית ספר פלך ועמותת דף חדש ומשרת כיו"ר של פורום המזרח התיכון בישראל. הוא מתגורר בירושלים עם אשתו וחמשת ילדיו.

רחלי גרינוולד
פרסומאית, יועצת אסטרטגית ואשת עסקים

רחלי גרינוולד, (39) חרדית, תושבת העיר בני ברק. אם ל2 בנות.

פרסומאית, יועצת אסטרטגית לחברות מובילות במשק, מותגים, עמותת, ארגונים ומשרדי ממשלה. בעלים ומנכ"ל במשרד הפרסום "קישורים 360".

בעלת ניסיון בייזום וקידום מהלכים מרכזיים במגזר החרדי, מובילה תהליכי שילוב בקהילה החרדית בתחומי תעסוקה, רווחה ועסקים.

רחלי מביאה איתה היכרות מעמיקה עם הסביבה העסקית המובילה בישראל ועם הזירה הפנים מגזרית, מלווה מקרוב פעילות פיננסית פנים חרדית, פעילות מלכ"רים, ופעילות ברשויות המקומיות.

מקדמת מזה שנים מהלכים ליצירה ולגיבוש פתרונות דיור בקהילה החרדית, תוך ייזום שיתופי פעולה עסקיים דו סטריים בין המגזרים בישראל.

מסיימת לימודי תואר ראשון במשפטים LLB בקמפוס החרדי בקריית אונו, ומובילה מיזמים לעידוד השכלה והנגשה אקדמית לאוכלוסיות מאותגרות.

במשך השנים מקיימת רחלי פעילות חברתית ענפה בתחומי תקשורת, הסברה, שותפות והידברות בין המגזרים השונים בחברה הישראלית.

דוד רם
Goldrock Capital

דוד הוא שותף בחברת Goldrock Capital – שהוא Multi family office הנותן שירותים ללקוחות במעמד סוציואקונומי גבוה, בישראל ובבריטניה. דוד הצטרף ל- Goldrock בשנת 2008, סייע לבנות את פלטפורמת ההשקעה האלטרנטיבית וסייע בגידול של בסיס הלקוחות.
בנוסף, דוד הוא שותף בקרן ההון שלGoldrock, אשר יצרה תיק נכסים פרטיים בקרב חברות הטכנולוגיה בישראל. טרם הצטרפותו ל-Goldrock, השיק דוד את המשרד הישראלי של VantagePoint Venture Partners ופעל כשותף בקבוצת השקעות הון סיכון. דוד החל את דרכו במריל לינץ' בשנת 1998, שם בנה תיקי הון בהיקפים גבוהים לצרכי ניהול קרנות הון.
דוד עלה לישראל בשנת 1999 והחל לעבוד כמנהל בכיר ב"ארנסט אנד יאנג" בצוות ה Corporate Finance. דוד בעל תואר B.S. באוניברסיטה העברית בירושלים.
דוד הצטרף למועצת המנהלים של עוגן ב-2013 לאחר שחיפש פלטפורמה שתוביל לשינוי משמעותי בסביבה הסוציואקונומית הנמוכה בישראל על ידי מתן גישה לאשראי בר השגה. בתפקידו, סייע דוד להשיק את המסלול של "רצון טוב". בשיתוף עם מספר ארגוני חוץ, דוד עבד בשיתוף פעולה הדוק עם מכון מילקן במטרה להשיק את הקרן להלוואות חברתיות של עוגן ועל מנת לאפשר לעוגן לקבל פיקדונות אימפקט לטובת הבנק החברתי. 

אוהד עיני
השמאי הממשלתי הראשי, סגן יו"ר עוגן

אוהד עיני, סגן יו"ר עוגן – הקרן להלוואות ללא ריבית וחבר דירקטוריון מאז 2006. אוהד הוא השמאי הממשלתי הראשי במשרד המשפטים. בעבר מילא שורה של תפקידים בכירים ברשות מקרקעי ישראל ובעיריית ירושלים. כמו כן היה בעלים של משרד לשמאות מקרקעין ויעוץ נדל"ן.

אוהד בוגר האוניברסיטה העברית, בעל תואר ראשון בגיאוגרפיה. הוא נשוי לנעמי, פסיכולוגית חינוכית, בתו של מייסד עוגן פרופסור אליעזר יפה ז"ל, ואב לחמישה.

פגי בריל
יועצת לקרנות ועמותות

פגי בריל, יו"ר ועדת השותפויות האסטרטגיות של עוגן, מביאה לארגון יותר מ-40 שנות נסיון מקצועי במגזר המלכ"רים. כעת משמשת כנציגה המקומית של קרן סאמיס וקרן גוטסמן ואחראית על הפעילות הפילנתרופוית של שתי הקרנות בישראל. לפני הקמת חברת הייעוץ שלה, שימשה פגי במשך עשור כמהלת קשרי חוץ של החברה להגנת הטבע. לפגי נסיון רב ביעוץ לארגונים פילנתרופיים גדולים, בדגש על נושאי חינוך, איכות הסביבה, תרבות ורווחה.  

פגי בוגרת לימודים מתקדמים ביחב"ל, עבודה סוציאלית וחינוך יהודי באוניברסיטת ג'ונס הופקינס, בישיבה יוניברסיטי ובאוניברסיטה העברית בירושלים. בעבר נבחרה לתכנית העמיתים היוקרתית של בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית באוניברסיטה העברית בירושלים.

שמואל כהן סולל
מנכ"ל Sweetwood Capital

שמואל כהן סולל שותף מייסד ומנהל בפועל של המולטי פמלי אופיסLTD Sweetwood Capital, הממוקמת בתל אביב. בנוסף שותף ומנהל כללי בקרן ההשקעות הלוקסמבורגית Sweetwood Ventures LTDהמורכבת מקרנות הון סיכון ישראליות, ונוסדה בשיתוף עם הבנק הבלגי המוביל Petercam Banque Degroof המחזיק מעל 60 מליארד דולר. 

טרם הקמת Sweetwood Capital, מר סולל שימש כעו"ד בתחום התאגידים והמסחר בפירמת עוה"ד Weil, Gotshal & Manges. לאחר שצבר נסיון כאנאליסט ברוטשילד, הצטרף לקבוצת Neuflize OBC – ABN AMRO בה שימש כמנהל הקרן, קודם לתפקיד ראש ניהול אסטרטגי במחלקת סחורות אסיה של בנק Neuflize OBC (המנהל מעל 30 מליארד דולר), ובתפקידו הבא עבר לניהול בנקאות פרטית של הבנק, עבור לקוחות המחזיקים בחשבונות בעלי סיווג גבוה במיוחד. 

בנוסף לכהונתו במועצת המנהלים של "עוגן", שמואל הוא נאמן של La Fondation des Etats-Unis, חבר הנהלת היכל אברהם, ומנטור ב- IVN – (Israel Venture Network). שמואל שירת גם בחבר הנאמנים של בוגרי אוניברסיטת שיקגו.
שמואל סיים בהצטיינות תואר ראשון במדעי המדינה מאוניברסיטת שיקגו, ועם דיפלומת גרנד אקולה (תכנית יזמות בינלאומית) מ-HEC. כמו כן, הוא בעל תואר שני במשפט עסקים ומסים מאוניברסיטת סורבון ותואר שני במשפטים, ופתרונות חלופיים בגישור ובהכרעת מחלוקות, מאוניברסיטת אסאס בצרפת. שמואל חבר בלשכת עוה"ד הצרפתית.

חיים נוימן
לשעבר גזבר בנק טפחות למשכנתאות

חיים ניומן, כיום משקיע פרטי בשוק ההון, שימש 31 שנים בתפקידים ניהוליים בכירים, כולל גזבר בנק טפחות למשכנתאות (היום בנק מזרחי-טפחות). בנוסף לתפקידו בעוגן, חיים שימש בעבר כיו"ר עמותת דור לעתיד. יליד תל אביב, לחיים תואר ראשון בכלכלה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר שני ביחב"ל מבית הספר לכלכלה של לונדון (LSE).

אורי יפה
מנהל המחלקה למתנדבים ועמותות, עיריית תל אביב-יפו

אורי יפה, עובד סוציאלי במקצועו, מכהן כמנהל היחידה להתנדבות ולעמותות בעיריית תל אביב. במסגרת תפקידו הוא משבץ תושבי תל אביב שמחפשים פעילויות התנדבות בעלת משמעות בתחומים יקרים לליבם בעמותות רלוונטיות.

בעבר היה שליח מטעם ההסתדרות הציונית העולמית בלוס אנג'לס. שם תכנן וקידם פעילות פרו-ישראלית לנוער, סטודנטים, צעירים ומשפחות. לפני כן, כיהן כמנכ"ל העמותה "ילדים בסיכוי" וסגן מנהל ארגון ה-AACI סניף ירושלים.

אורי בעל תואר BSW מאוניברסיטת בר אילן ותואר MSW מישיבה יוניברסיטי בניו יורק.

ישי טחובר
מנהל אגף ירושלים בחברת הגיחון

ישי טחובר מכהן מאז שנת 2001 ישי מכהן במגוון תפקידי ניהול בחברת הגיחון בירושלים – חברת המים הגדולה בישראל. כיום הוא משמש מנהל אזורי של מזרח ירושלים ואחראי על שיפור תשתיות המים ומניעת בזבוז. קודם לכן כיהן כמנהל מחלקת גבייה, מקים ומנהל מחלקת מערכות המידע ומנהל שירות לקוחות.

בשנים 2017-2018 שימש כסגן ראש המועצה האזורית גוש עציון והוא מכהן כחבר דירקטוריון עוגן מאז שנת 2007.

עוד שימש כמנכ"ל המועצה המקומית אפרת, כמנהל המרכז הקהילתי אפרת וכמדריך טיולים.

ישי בעל תואר שני במדיניות ציבורית ותואר ראשון בגיאוגרפיה והיסטוריה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

צבי פיין
בעבר משנה למנהל JDC ישראל ומנהל האזורים אפריקה-אסיה ומזרח אירופה

ד"ר צבי פיין משמש כיועץ בכיר בהתנדבות לג'וינט ולמגוון מלכ"רים בישראל וכחבר בוועד המנהל של מספר עמותות, בהן עוגן – קרן להלוואות ללא ריבית ומרכז ספיר בירושלים.

בעבר כיהן כמשנה למנכ"ל ג'וינט-ישראל במשך שלושים שנה וכן כמנהל האזורי של אפריקה ואסיה בג'וינט עד לפרישתו בשנת 2010. עוד שימש כיו"ר הוועד המנהל של אשל – האגודה לתכנון ופיתוח שירותים למען הזקן בישראל – במשך 20 שנה, וראש תכנית שוורץ לניהול מוסדות ללא כוונת רווח (מלכ"רים) באוניברסיטה העברית בירושלים. בתפקידו כמנהל תכניות ראשי של הג'וינט העולמי (AJJDC) בשנים 2002-2001, צבי שימש גם כמנהל האזורי של מרכז ומזרח אירופה, אפריקה ואסיה. מאז פרישתו שימש גם כמנהל בפועל של מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל במהלך 2015.

צבי נולד בשנת 1942 בארה"ב ועלה לארץ בשנת 1960. הוא אב לחמישה וסב ל-12 נכדים שכולם חיים בישראל. הוא בעל תואר ראשון בעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה העברית בירושלים ובעל תואר דוקטור מבית הספר לעבודה סוציאלית  של אוניברסיטת פנסילבניה. 

יאיר כהן
מנכ"ל אבני דרך - חברת בינוי ופיתוח

יאיר הוא בעלי חברת הנדל"ן אבני דרך, העוסקת בייזום ובביצוע פרויקטים נדל"ניים ברחבי הארץ. אבני דרך הוקמה בשנת 2009 ע"י יאיר. בשנותיה הראשונות עסקה החברה בליווי משפחות לרכישת דירתם הראשונה, בתיווך ובניהול נכסים. עם השנים נכנסה אבני דרך לפעילות יזמית ולתחום הביצוע של פרויקטי בניה ברחבי הארץ. בשנת 2019 ישנן קרוב ל 2000 דירות בתכנון ובביצוע של אבני דרך, רבות מהן במסגרת מחיר למשתכן.

במסגרת הקמת גרעין תורני-חברתי ברמת השרון בשנת 2005, הצטרף יאיר לעמותת פעמונים כיועץ ומלווה פיננסי של משפחות ובמהרה קודם למשרה ניהולית. במסגרת פעילותו בפעמונים העניק ליווי למאות משפחות.

מתוך ראיה חברתית-כלכלית, יזם יאיר בשנת 2012 יחד עם הרב עמיצור אריאל את עמותת "אחים לבית" במטרה להעניק ליווי למשקי בית בדרך לדירתם הראשונה. בשנת 2017 התמזגה פעילות אחים לבית עם עוגן ונוסד פרויקט "עוגן לבית". כיום משמש יאיר כיו"ר ועדת ההיגוי של עוגן לבית.

בנוסף, במסגרת פעילותו החברתית והפילנתרופית, עסק יאיר ומימן בשנים האחרונות בניית תוכניות להקמת בנק חברתי בישראל ואת הקמת המכון לכלכלה יהודית.

עו״ד בשאיר פאהום ג׳יוסי
עורכת דין ומובילת פעילה ציבורית

עו"ד בשאיר פאהום ג'יוסי היא עורכת דין בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, ומייסדת של משרד עורכי דין עם מומחיות בליטיגציה במשפט מסחרי, משפט אזרחי, דיני תאגידים, דיני בנקאות, דיני קבלנות ובניה וייעוץ משפטי באוריינטציה עסקית. דירקטורית בחברת נתיבי איילון המתמחה בתכנון וביצוע פרויקטים בתחום התשתיות והתחבורה בישראל. בנוסף, משמשת חברת חבר הנאמנים ויו"ר ועדת הביקורת באוניברסיטת חיפה, כאשר בעבר שימשה כחברת הוועד המנהל של האוניברסיטה לשלוש קדנציות, חברת הנהלה במנהלת המרכז הלאומי לחקר הים התיכון, ויו"ר הוועד המנהל של המרכז היהודי– ערבי באוניברסיטת חיפה.

לצד הפעילות המקצועית עו"ד פאהום-ג'יוסי מובילה פעילות ציבורית, ומשמשת יו"ר משותפת לעמותת יוזמות אברהם, ארגון יהודי – ערבי לשינוי חברתי ולקידום שילוב ושוויון בין יהודים וערבים אזרחי ישראל. בנוסף, חברת צוות ההיגוי של הקרן להגנה משפטית על עיתונאים מטעם ארגון העיתונאים בישראל, וחברת הנהלה במספר עמותות הפועלות לקידום רווחה, שוויון ואזרחות שווה בישראל.

בשאיר היא גם בוגרת The Kellogg-Recanati International Executive MBA Program, שימשה בעבר דירקטורית ויו"ר ועדת ביקורת בחברת נמל חיפה, ושימשה כחברה בוועדת השופטים לפרס סוקולוב לעיתונות הכתובה ולעיתונות האלקטרונית, והינה חברה בוועדת השיפוט של "מיס פיקס דה יוניברס" מטעם שדולת הנשים.

הנהלה

שגיא בלשה
מנכ"ל

החל את דרכו המקצועית באגף התקציבים במשרד האוצר, שם ניהל חלקים משמעותיים מתקציב המדינה והיה שותף לרפורמות חשובות במשק. בשנים 2006-2011 שימש שגיא סמנכ"ל הכספים והפיתוח של בית התפוצות, שם עסק בהבראתו ממשבר כלכלי עמוק ובנייתו מחדש.

בשנים 2011-2015 כיהן כמנכ"ל ה IAC Israeli-American Council בארצות הברית,  אשר בתקופת כהונתו עבר תהליך צמיחה והתפשטות מהיר בכל רחבי ארה"ב והפך לאחד הארגונים המובילים בקרב יהדות ארה"ב. עם שובו מארה"ב, כיהן כמנכ"ל "Concert" (לשעבר "קלע שלמה"), ארגון שייסד עם שותפים מהארץ ומהעולם, אשר עיסוקו מאבק בתנועת החרם ובדלגיטימציה נגד ישראל. שגיא עדין פעיל ב Concert ובמיזמים נוספים למלחמה בדלגיטימציה שהיה שותף בהקמתם. כמו כן משמש שגיא כחבר דירקטוריון ופעיל בהנהלות של מספר ארגונים.

מאז 2016 מכהן שגיא כמנכ"ל עוגן. עם תחילת כהונתו הגה את רעיון הבנק החברתי וכיום הוא משמש מנכ"ל קבוצת עוגן אשר כוללת את "עוגן – הקרן להלוואות ללא ריבית" ואת "עוגן – הקרן להלוואות חברתיות" שתהפוך לבנק החברתי הראשון בישראל.

שגיא הוא בעל תואר BA בכלכלה וגיאוגרפיה מאוניברסיטת בן גוריון בנגב ותואר MA במסלול המצטיינים של ביה"ס למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים.

MosheDaniel
משה דניאל
משנה למנכ"ל

למשה ניסיון של 20 שנים כיזם, בנקאי וכמנהל השקעות בשוויץ ואנגליה. הקים וניהל חברה למסחר באנגליה עם ולאחר מכירתה השתלב כבנקאי בבנק השוויצרי קלרידן לואי (מקבוצת קרדיט סוויס) עד למיזוגו אל חטיבת הבנקאות הפרטית של הקבוצה.

לאחר מכן הקים עבור קבוצת מורגן & מורגן הבינ"ל פמילי אופיס בציריך שטיפל במשפחות עתירות נכסים פיננסים וריאלים ברחבי העולם.

טרם המעבר לשוויץ, גדל בישראל, שירת כקצין ביחידה קרבית בצה"ל וסיים תואר בהנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ולאחר חזרתו לישראל השלים תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן.

משה הוא מהנדס תעשיה וניהול עם התמחות במערכות מידע מאוניברסיטת בן גוריון בנגב ובעל תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן.

ליאב צשלה, רו"ח
סמנכ"ל כספים

מונה  לסמנכ"ל הכספים בקבוצת עוגן בינואר 2023.

קודם לכן כיהן כסמנכ"ל הכספים של 'זיו', המרכז הרפואי בצפת, שם עסק בהבראה כלכלית ואיזון תקציבי של המרכז, הוביל הטמעת מערכת ERP והקים את אגף הכספים. ניסיונו המקצועי כולל מספר תפקידים בפירמת ראיית החשבון Ernst & Young,
שם עסק בביקורת נדל"ן, מיסוי ישראלי ומיסוי אמריקאי.

בזמנו הפנוי, מתנדב כחובש רפואת חירום באיחוד הצלה.

ליאב מתגורר בתל אביב, בעל תואר BA בכלכלה וחשבונאות (בהצטיינות) מאוניברסיטת בר אילן.

אלדן קיי
סמנכ"ל פיתוח ושותפויות

אלדן מונה באוגוסט 2022 כדי לנהל את השותפויות האסטרטגיות של עוגן ולהוביל את מערך קשרי התורמים והמשקיעים החברתיים בארץ ובעולם.

אלדן בעל ניסיון של 15 שנים במגזר השלישי בישראל, בבריטניה ובארה"ב. החל את דרכו בפיתוח מנהיגות חברתית בעמותות ובמכינות קדם-צבאיות. בעשור האחרון, מוביל צוותי פיתוח משאבים ושותפויות בארגונים מובילים בארץ ובעולם.

לפני שהגיע לעוגן, ניהל את מערך השותפויות ברשת 'דרכא' והיה חבר בהנהלה בכירה של הארגון.
קודם לכן, עבר לאנגליה כחלק מתפקידו כמנהל בכיר ב-UJIA. בתפקיד זה אשר לא היה קיים קודם לכן, הוביל אלדן צוות רחב ואת משרדי הארגון בצפון אנגליה וסקוטלנד. בניהולו, הכפילו את ההכנסות בתרומות והעמיקו את ההשפעה על בני נוער רבים ותפיסתם את ישראל. בעבר ניהל את מערך גיוס המשאבים של קרן יוזמות אברהם בארץ ובאירופה.

בעל תואר BA בהיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה מאוניברסיטת תל אביב. נשוי להילה ואבא לשלושה ילדים מקסימים –
לילי, עילי וגיל.

סיימון קרדנל
סמנכ"ל אשראי ומנהל מחלקת הלוואות למלכ"רים בקרן להלוואות חברתיות

סיימון עלה לארץ מאנגליה ב- 1997. יש לו ניסיון בנקאי עשיר בירושלים ובניו-יורק מאז שנות ה- 2000 המוקדמות. בניו-יורק ניהל סניף בנק והתמקד בעיקר בלקוחות עסקיים קטנים. בתקופתו גדל היקף ההכנסות מ- 30 ליותר מ- 90 מיליון דולר. הוא הוביל בניה של מערכות של הדרכת עובדים ושל שירות לקוחות בכל סניפי הבנק. לפני שובו לארץ הוא עבד גם בלאומי ארה"ב בתחום של בנקאות פרטית בינלאומית ושימש כיועץ השקעות.

לסיימון תואר MA מ- London School of Economics והוא קצין ציות בנקאי מוסמך.

מאז 2013 הוא מוביל את מחלקת ההלוואות בעוגן וחבר הנהלה.

אביגיל איתן
חשבת הקבוצה

החלה את עבודתה בקבוצת עוגן בשנת 2022 לאחר שעבדה במשך 4 שנים בפירמת רו"ח PWC. במסגרת עבודתה בפירמה הייתה אביגיל חלק מצוות הביקורת האחראי על הדוחות הכספיים של קבוצת עוגן, וכן התנדבה בועדת הביקורת של עוגן הקרן להלוואות ללא ריבית.
בעברה, מילאה אביגיל תפקידי חשבות במרכז הרפואי הדסה עין כרם ובחברת הייטק Ex Libris.

לאביגיל תואר ראשון BA בחשבונאות ומערכות מידע.

יואל קופלנד
מנהל עוגן לבית

יואל הינו מנהל בכיר בעל 20 שנות ניסיון במגזר השלישי. בעברו, כיהן יואל כמנכ"ל חברת ייבוא ושיווק, ראש מטה המועצה האיזורית הר חברון, מנהל 3 אזורים ארציים בעמותת פעמונים, מנהל מחוז דרום של עמותת יד שרה ותפקידים ניהול נוספים. 
יואל הוציא לאור ספר ביכורים בשם 'פלוס' העוסק בכלכלת משפחה.
בעל תואר שני MA במדיניות ציבורית מהאוניברסטיה העברית ותואר ראשון B. Sc. במנהל עסקים. 

יוסי קיצברג
מנהל תחום הדיור

החל את עבודתו בעוגן בשנת 2020 כיועץ לכלכלת המשפחה.
במסגרת תפקידו ליווה מעל ל-500 משפחות בתהליך רכישת ביתם הראשון. כיום מנהל יוסי את תחום הדיור של הקבוצה במסגרת פעילות עוגן למשפחה. בעברו עסק בליווי והנחיית סדנאות לכלכלת משפחה בארגון פעמונים, סייע בבניית ופיתוח מערך החסכונות של הסטארטאפ הישראלי Riseup.
נשוי ואב לשניים. 
בוגר תואר ראשון בעבודה סוציאלית ומוסמך תואר שני במנהל עסקים.

סבטלנה מישין
מנהלת מחלקת הלוואות ליחידים ומשפחות

ילידת בריה"מ, סבטלנה עלתה לארץ ב-1991. היא בעלת תואר שני בפילולוגיה והוראה. סבטלנה הצטרפה לעוגן ב-2002 (אז האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית) ומאז מילאה מגוון רחב של תפקידים בארגון. סבטלנה היא תושבת ירושלים.

MeiraShewarts
מאירה שוורץ
מנהלת מחלקת הלוואות עסקיות

מאירה שורץ היא כלכלנית, ילידת ירושלים נשואה ואימא ל- 5 .
הצטרפה לעוגן בשנת 2018 במטרה לקדם את הדסק העסקי.
מביאה ניסיון מעולם הבנקאות לצד העולם הפילנתרופי . ניהלה קרן הלוואות לעסקים של הסוכנות היהודית ושימשה כאחראית על תקציבים במספר יחידות של ג'וינט ישראל וג'וינט אירופה.
מאמינה כי סיוע נכון לסקטור העסקים הקטנים עד בינונים יוכל לתרום לשגשוג העסקים ולפיתוח חברתי וכלכלי של המדינה.

שקופית2
יפעת דוד
סמנכ"לית שיווק

ליפעת דוד מעל ל 15 שנות ניסיון בניהול שיווק ואסטרטגיה עסקית בחברות פרטיות, ציבוריות ובינלאומיות. בתוך כך, בשנים 2010-2016 כיהנה כסמנכ"לית שיווק בקבוצת קידום (קידום, לחמן, wall street). לפני כן, שישמה במשך כעשור במגוון תפקידי ניהול שיווק B2B בקבוצת בזק. בשש השנים האחרונות ליוותה יפעת חברות שונות כסמנכ"לית שיווק ואטרטגיה עצמאית.

ליפעת תואר BA במדעי החברה וניהול תקשורת מהאוניברסיטה הפתוחה ותעודת הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים, מהמכללה הביוטכנולוגית תל אביב.

אלעד
אלעד לוביץ', עו"ד
עוזר מנכ"ל ומזכיר החברות

נשוי ואב ל-4 ילדים. לאלעד 10 שנות ניסיון בעבודה משפטית וציבורית במגזר העסקי, הפרלמנטרי והשלישי.
בעברו שימש כעורך דין בתחומי הרגולציה, המכרזים ומדיניות-ציבורית, בדגש על רגולציה על שירותים פיננסיים. קודם לכן כיהן כראש המחלקה המשפטית של ארגון במגזר השלישי העוסק בנושאי דת ומדינה. בעברו עבד אלעד כיועץ פרלמנטרי והוביל הליכי חקיקה ופיקוח פרלמנטרי במגוון נושאים על סדר היום הציבורי.
אלעד התמחה במשרד עו"ד מסחרי מהגדולים בישראל וניהל לאורך השנים הליכים משפטיים במגוון ערכאות, לרבות
עתירות לבג"ץ.
מתנדב כדירקטור בעמותת חיים בפלוס העוסקת בחינוך פיננסי; בוגר תואר ראשון במשפטים ומוסמך לתואר שני מחקרי (בהצטיינות) במדיניות ציבורית, שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

הדס
הדס מלמד, עו"ד
מנהלת מחלקת גבייה

להדס מעל ל 10 שנות ניסיון בעבודה משפטית ובתהליכי גבייה ממשרדי עו"ד שונים עם התמחות בגבייה.
בוגרת תואר BA במשפטים ומנהל עסקים מהמרכז הבינתחומי ותואר שני LLM במנהל עסקים מהמכללה למינהל.
הדס, תושבת ירושלים, הצטרפה לעוגן בשנת 2022.

Hadas@ogen.org

דינה
דינה בן דוד
מנהלת משאבי אנוש, קבוצת עוגן

בעלת ניסיון בתחום משאבי האנוש וניהול חווית העובד. החלה את דרכה המקצועית בצה"ל ושירתה 7 שנים בשירות קבע. בתפקידה האחרון בשירות מונתה דינה לראש מדור פרט (דרגת סרן).
לאחר מכן, עבדה דינה 6 שנים בתאגיד עירוני, הקימה וניהלה את אגף משאבי האנוש, הטמיעה תהליכים בהתאם לחוק חובת המכרזים, נירמלה וקבעה מדיניות וטיפלה בחיי מחזור העובדים בארגון.
לדינה תואר BA בניהול ארגוני שירות, התמחות במשאבי אנוש.
נשואה+3, מתגוררת בירושלים.
בזמנה הפנוי מתנדבת ויוזמת פעילויות קהילתיות בשכונה בה היא מתגוררת.

חאלד לאתר
חאלד חסן
מנהל פיתוח כלכלי בחברה הערבית

חאלד מילא תפקידים שונים ומגוונים בתחומים הפיננסי, הכלכלי והחברתי בתוכם ייעוץ וליווי לעסקים ועמותות.

כיהן בתפקיד מנהל פרויקטים בפורום הכלכלי הערבי שהינו ארגון כלכלי חברתי שמטרתו פיתוח כלכלת החברה הערבית באמצעות מחקרים ונטוורקינג עסקי. כיהן גם כמנהל קשרי לקוחות ממשלתיים ורשותיים בעמותת המובילים למדע וטכנולוגיה.
חאלד גם הצטרף למיזם אלרוואד למיצוי משאבים ופיתוח כלכלי ברשויות המקומיות הערביות מטעם המשרד לשוויון חברתי ומשרד הפנים.
לפני כן חאלד עבד בבנק מרכנתיל לאורך 23 שנים בתפקידים שונים ובתפקידו האחרון כיהן כסגן מנהל סניף.

חאלד בוגר תואר ראשון במנהל עסקים וניהול כללי מטעם אונ' המברסייד ותואר ראשון רב תחומי, כלכלה וחינוך מטעם אונ'
בר אילן.

ההיסטוריה של קבוצת עוגן

קבוצת עוגן נוסדה והתפתחה על בסיס האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA), אשר הוקמה על ידי פרופסור אליעזר יפה בשנת 1990. העמותה נוסדה כדי לסייע לעולים החדשים שהגיעו לארץ עם גל העלייה הגדול בשנות התשעים, בעיקר מברית המועצות ומאתיופיה. הפעילות נעשתה במימון תורמים, בעיקר מארצות הברית.

לאחר ביקור במרכז קליטה החליט יפה להקים גוף שיתמוך בביסוס העולים החדשים בארץ. לדברי יפה: "לא רצינו לאסוף תרומות של ריהוט ובגדים משומשים, או מזון, להקים מחסנים עבור המוצרים האלה ולרכוש משאיות כדי לחלקם. בנוסף מפעלים כאלה היו מגבילים מאוד את יכולתם של העולים לפתח כלכלה עצמאית. ידענו שרצוי לאדם להיות עצמאי ולרכוש בעצמו את המוצרים הנחוצים לו. לכן בחנו את שמונה מעלות הצדקה של הרמב"ם, והמעלה הגבוהה ביותר היא לתת לנזקק הלוואה ללא ריבית או מקום עבודה שמאפשר לו לעזור לעצמו, לשמור על כבודו ולהפכו לעצמאי".

באמצעות מאמר שפרופסור יפה פרסם בעיתון ג'רוזלם פוסט גויסו תורמים ראשונים מארצות הברית ובריטניה. בשנת 1990 נרשמה העמותה בישראל והחלה לפעול מירושלים, שם נמצא מרכזה מיום הקמתה. זמן קצר לאחר הקמתה ולאור צמיחה מהירה במשאביה, החלה האגודה להעניק אשראי לציבורים שחווים אתגרים כלכליים בכל הארץ ולא רק לעולים חדשים. מאז הקמת העמותה פרופסור יפה עמד בראשה כיו"ר ובהמשך כנשיא בהתנדבות. לצידו עמדה עד שנת 2013 המנכ"לית יונה כהן. בשנת 2000 פרופסור אליעזר דוד יפה פרש לגמלאות מהאוניברסיטה העברית והעמיק את פעילותו באגודה להלוואות ללא ריבית. פרופ' יפה שימש כיו"ר האגודה עד שנת 2011, אז הפך לנשיאה עד יום מותו בשנת 2017. החליף אותו בתפקיד יו"ר אדוארד כהן אשר שימש בתפקיד עד 2015. בשנת 2015 נבחר עו"ד אופיר עוזרי לתפקיד יו"ר. בשנים 2013–2016 שימש ג'ו רוזן כמנכ"ל האגודה.

בשנת 2010 עמד ההון של האגודה עמד על כ 160 מיליון ש"ח והיא נתנה במצטבר 750 מיליון שקל כהלוואות ונחשבה כארגון הגדול בעולם למתן הלוואות ללא ריבית. בשנת 2017 עמד ההון העצמי של האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית על כ 200 מיליון ₪ והיא העניקה במצטבר מיליארד ₪ בהלוואות.
במשך עשרות שנים העמותה גייסה כספים מתורמים ברחבי העולם ונתנה הלוואות לקבוצות אוכלוסייה שמתמודדות עם אתגרים כלכליים. נכון ל 2019, כ-65,000 משקי בית ועסקים זעירים וקטנים קיבלו הלוואות וגם החזירו אותן בשיעור של 99.3%. 200 מיליון שקלים בקירוב שגויסו עד 2019 הפכו להלוואות בהיקף של כ־1.3 מיליארד שקלים, כשהכספים מוחזרים ומולווים שוב ושוב.

ב-1 בספטמבר 2016 מנכ"ל הקבוצה ג'ו רוזן יצא לגמלאות ולתפקיד נכנס שגיא בלשה. שגיא, בעל ניסיון פיננסי וחברתי במשרד האוצר ובארגונים גדולים בארץ ובארצות הברית. מיד עם היכנסו לתפקיד חשב שכדי לעמוד ביעדים החברתיים שמציבה המציאות הישראלית, צריך למצוא דרך להשפיע על חייהם של הרבה יותר אנשים. עם היכנסו לתפקיד, יזם שגיא בחינה של מודלים פיננסיים חברתיים חדשניים למינוף ההון העצמי. ביוזמתו, הוחלט להקים בנק חברתי ולהיכנס גם לפעילויות ליווי פיננסי שעד אז לא נכללה בפעילות הארגון. בשלוש השנים הראשונות לכהונתו כמנכ"ל, חברו לעוגן שני ארגונים בעלי אידאולוגיה דומה, "אחים לבית" ו"קרן שמש" ויחד עם הקמת שתי חברות בנות, עוגן – הקרן להלוואות חברתיות וספארק איי.אל (ש 50% ממניותיה מוחזקות על ידי הסוכנות היהודית), הפכה עוגן בשנים אלו לקבוצה פיננסית חברתית.
בשנת 2018 האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית - IFLA שינתה את שמה ל "עוגן - הקרן להלוואות ללא ריבית".
בשנת 2020 נוסד תחת קרן שמש מיזם "מנט-אור" יחד עם מספר שותפים למתן מנטורינג למנכ"לי מלכ"רים. עוד נוסדה ב 2020 "עוגן למשפחה" לליווי משקי בית להתנהלות כלכלית טובה יותר וטיפול ביחידים ומשפחות בחובות. בשנת 2021 נוספה לקבוצה "עוגן - איגרות חוב חברתיות 1" שהיא חברת בת של עוגן - הקרן להלוואות חברתיות, זאת לשם הנפקת האג"ח הראשונה של קבוצת עוגן.

בשנת 2022 הוקמה "עוגן – איגרות חוב חברתיות 2" לשם הנפקת האג"ח השניה.
החל מ 2020, החלה עוגן לגוון את מקורות ההון שלה. ב 2020 החלה לגייס פיקדונות אימפקט, החל מ 2021 גייסה עוגן קווי אשראי מבנקים ובראשית 2022 השיקה את איגרות החוב הראשונות שלה, אגרות חוב מגובות תיק אשראי בשכבות מימון לפי רמת סיכון.

עם הגידול במקורות האשראי שלה החל משנת 2020, חל גם גידול משמעותי בסכומי ההלוואות שהעניקה קבוצת עוגן. החל משנת 2020, עת פתיחתה של עוגן – הקרן להלוואות חברתיות, החלה עוגן להעניק גם הלוואות לעסקים ולמלכ"רים בריבית נמוכה.

במהלך מגפת הקורונה בישראל והמשבר הכלכלי במשק שנוצר בעקבות מגבלות המגפה והסגרים, נותרה עוגן מענה חוץ בנקאי כמעט יחיד למשקי בית, עסקים ועמותות רבים, במתן הלוואות ללא ריבית או בריבית נמוכה ובתנאים הוגנים.
נוסף על מתן אשראי, העניקה קבוצת עוגן במהלך משבר הקורונה ליווי פיננסי ומנטורינג לאלפי משקי בית, עסקים ועמותות שנקלעו למשבר, זאת באמצעות "עוגן לבית" ו-"קרן שמש" וכן "עוגן למשפחה" ו- "מנט-אור", אשר נוסדו במהלך המשבר.
עם פרוץ משבר הקורונה, עשתה קבוצת עוגן שינויים גדולים והתאמות במוצרי האשראי והליווי הפיננסי שלה במטרה להנגיש את עצמה באופן מיטבי ולהגיש סיוע לאוכלוסייה שנפגעה במשבר.
בעוד שלפני משבר הקורונה העניקה קבוצת עוגן בממוצע אשראי בגובה 67 מיליון ₪ בשנה, במהלך שנת 2020 העניקה קבוצת עוגן הלוואות בסך 159 מיליון ₪, גידול של 230% תוך שנה אחת. בשנת 2021 העניקה הקבוצה 200 מיליון ₪, גידול של 25% לעומת השנה הקודמת.
במקביל, בשנת 2021 העניקה ליווי לכ 800 זוגות צעירים בדרכם לדירה ראשונה במסגרת עוגן לבית ומנטורינג לכ 1200 יזמים ומנכ"לי עמותות בקרן שמש ובמנט-אור. בשנת 2022 ממשיכה קבוצת עוגן בצמיחתה המהירה בכל גזרות הפעילות תוך שאיפה לסייע ליותר ויותר ישראלים.